Åboms Podd

Avsnitt 48: Ulrica Messing

March 24, 2022
Mikael Åbom möter i detta avsnitt Ulrica Messing - Landshövding i Blekinge, näringslivsprofil och fd statsråd i Regeringen. Samtalet med Ulrica som gäst innehåller en spännande blandning av erfarenheter från politiken, samhällsnyttan och näringslivet. Ulrica har dessutom en mycket gedigen styrelseerfarenhet som de samtalar om - inte minst skillnaden i en styrelses uppdrag och ansvar, kontra det operativa uppdraget och ansvaret som en VD har.
 
I avsnittet kommer de att samtala om vad som startade resan för Ulricas samhällsengagemang och vilka drivkrafter som finns i hennes gedigna yrkeskarriär. Förhandling har dessutom alltid funnits med som en ingrediens i Ulricas olika uppdrag och där har förberedelse samt att alltid vara påläst funnits med som en röd tråd.
 
Ledarskapet för Ulrica handlar mycket om att bygga förtroende, att kommunicera, att skapa ett gemensamt ansvar och att peka ut riktningen. I Ulricas ledarskap finns också vi, förklara och att involvera”. Ulrica är en
härlig gäst i studion, med stor erfarenhet och en varm framtoning. Hennes resa gör att hon är trygg och tydlig. I samtalet får vi också vet att det finns en nyfikenhet och en tendens till rastlöshet i hennes personlighet.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App