Åboms Podd

Avsnitt 49: Anders Källström

April 13, 2022
Mikael Åbom möter i detta avsnitt Anders Källström – fd VD för LRF och idag styrelseproffs. Detta avsnitt med Anders som gäst innehåller historien om en bred och intressant resa som började i Örnsköldsvik och fortsatte med en utbildning inom kommunikationsvetenskap; det var före digitaliseringen och sociala mediers entré. Anders har innehaft flera olika VD-roller i sin karriär och har dessutom en mycket gedigen styrelseerfarenhet som de samtalar om – de samtalar mer om likheter än skillnader i olika kulturer inom näringslivet och idrottslivet. Det handlar ju om människor oavsett.
 
I avsnittet kommer de att samtala om Anders politiska intresse, intresset för ishockeyn i Sverige samt hur kommunens tvångsinlösen av familjegården starkt präglat Anders resa. Ledarskapet för Anders handlar om att få laget att fungera och att få andra att må bra. Anders ställer oftast två frågor i en anställningsintervju som blir grunden i en rekryteringsprocess – ”Kan du och vill du?”.
 
Anders är tydlig och konkret i sina analyser av ett ledarskap – bl a säger han konkret – ”Du anställs för den du är, inte för att du skall vara någon annan”.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App